Vi skickar inom 1-2 dagar!

[TOP_IN_SMALL]
Laddar en massa information...
Loading...

 

ALLT DU BEHÖVER VETA OM BILBATTERIER 

Kunskap är makt när det kommer till din bils batteri och elsystem. I själva verket är det din bild hjärta och själ. Det sista du vill är att bli strandsatt med ett dött batteri. Ju mer du vet om ditt batteri och ditt elsystem, desto mindre sannolikt kommer du att bli stående. På BF Bildelar är vi här för att hjälpa dig med ett nytt fordons batteri. 

I genomsnitt håller ett batteri i 3 till 5 år, men körvanor och olika väderförhållanden kan förkorta livslängden på ditt bilbatteri. På BF Bildelar kan vi hjälpa dig att hitta ett passande batteri efter bilmodell och körsätt. Fordon med mycket utrusning och kallt klimat kräver annat batteri än ett fordon i med lite utrustning i Södra Sverige. 

BATTERIKUNSKAP 

HUR  FUNGERAR ETT BILBATTERI? 

Bilbatteriet ger den effekt som krävs för att driva alla elektriska komponenter i ditt fordon. Snacka om ett ganska stort ansvar. Utan ett batteri kommer din bil, som du säkert har märkt, inte att starta. 

Låt oss ta en titt på hur den kraftfulla lilla lådan fungerar: 

  • En kemisk reaktion sätter din bil i rörelse: Ditt batteri omvandlar kemisk energi till den elektriska energi som krävs för att driva din bil och levererar spänning till startmotorn.
  • Hålla den elektriska strömmen jämn: Ditt batteri ger inte bara den energi som krävs för att starta din bil, det stabiliserar också spänningen (det är termen för energiförsörjningen) för att hålla din motor igång. Mycket ansvar hänger på batteriet.  
Hitta rätt batteri för ditt specifika fordon , till rätt pris - just nu.

Testa ditt batteri med en batteritestare!
 

SYMTOM OCH PROCEDURER

 
FINNS DET NÅGRA VARNINGSTECKEN SOM VISAR PÅ ATT MITT BATTERI SNART GER UPP?

"Om jag bara visste tidigare." Vi har alla varit där förut. Lyckligtvis finns det olika tecken och symptom på att ditt batteri kan behöva bytas:

·  Långsam motorstart: När du försöker starta fordonet går motorn trögt och tar längre tid än normalt att starta. Du skulle bäst beskriva det som "rur rur rur" startljud.

·  Kontrollampa för motor: Kontrollampan för motorn visas ibland när batteriet är svagt. Konstiga systemindikatorlampor - som kontrollampor och lampor för låg kylvätska - kan betyda att det finns ett problem med ditt batteri. (Det kan också bara betyda att du behöver mer kylvätska).

·  Låg batterivätskenivå: Bilbatterier har vanligtvis en del av höljet som är genomskinlig så att du alltid kan hålla ett öga på batteriets vätskenivå. Du kan också inspektera det genom att ta bort de röda och svarta locken om de inte är förseglade (de flesta moderna bilbatterier förseglar nu permanent dessa delar).

·  Summa summarum: Om vätskenivån är under blyplattorna (energiledaren) inuti är det dags att testa batteriet och laddningssystemet. När vätskenivåerna sjunker, orsakas det vanligtvis av överladdning (värme).

·  Det svullna, uppblåst batterihölje: Om ditt batterihölje ser ut att ha ätit en stor måltid, kan detta tyda på att ett batteri har gått sönder.

·  Oj, det finns en illaluktande lukt av ruttna ägg: Du kanske märker en stickande lukt av ruttna ägg (svavellukt) runt batteriet. Orsak: Batteriläckage. Läckage orsakar också korrosion runt batteripolerna (där + och – kabelanslutningarna är placerade.) Polskon kan behöva tas bort och rengöras.

·  Tre år + batteriålder anses vara en gammal tumregel: Ditt batteri kan hålla långt över tre år men åtminstone få sitt nuvarande tillstånd inspekterat på årsbasis när det når treårsgränsen. Batteriets livslängd varierar från tre till fem år beroende på batteri. Körvanor, väder och frekventa korta resor (under 20 minuter) kan dock drastiskt förkorta den faktiska livslängden på ditt bilbatteri.

HUR AVGÖR JAG OM MITT BATTERI ÄR FÖR GAMMALT?
 
För det första kan du kontrollera den fyr- eller femsiffriga datumkoden på locket till ditt batteri (om den finns kvar). Den första delen av koden är nyckeln: leta efter bokstaven och siffran. En bokstav tilldelas varje månad - du vet, som A för januari, B för februari och så vidare. Siffran som följer nickar till året, som i 9 för 2009 och 1 för 2011. Den här koden talar om när batteriet skickades från fabriken till vår lokala grossist. De extra siffrorna talar om var batteriet tillverkades. Bilbatterier håller i genomsnitt tre till fem år. Tänk på att det finns också svaga batteritecken att se efter, som en långsam motorvev med låg vätskenivå. Om ditt batterihölje är svullet eller uppsvällt, det kommer en illaluktande doft av ruttna ägg från batteriet eller om din kontrollampa tänds, kan problem vara dags för ett nytt batteri. Och om det är över tre år gammal? Anser att det är dags för noggrann övervakning. Det är vad vi är här för.
 
·
 

ELEKTRISKA SYSTEM

 
KAN ETT DÅLIGT BATTERI SKADA LADDNINGSSYSTEMET ELLER STARTMOTORN?

Det kan du ge dig på. Om du har en svag fotled tenderar du att överkompensera och lägga mer vikt – och stress – på den friska fotleden. Samma koncept med svagt batteri. När du har ett svagt batteri slutar din bil att lägga extra stress på friska delar. Laddningssystemet, startmotorn eller startmagneten kan påverkas.

Dessa delar kan inte fungera eftersom de drar för hög spänning för att kompensera för bristen på batterikraft. Lämnar du det här problemet olöst och kan det sluta med att du får byta ut dyra elektriska delar - vanligtvis utan förvarning.

HUR VET DU OM DIN GENERATOR INTE GER DITT BATTERI TILLRÄCKLIGT MED STRÖM?
 

  • Det elektriska systemet uppför sig konstigt. Konstiga flimrande lampor eller varningslampor som "Check Engine" flimrar, försvinner och dyker sedan upp igen. Alla dessa fel börjar vanligtvis uppstå när bilbatteriet nästan är urladdat och kämpar för att ge ström. Om generatorn är defekt kommer ditt batteri inte längre att laddas och är några ögonblick ifrån att vara helt kaputt.
  • Långsamma motorstart. Du vrider på nyckeln och motorn snurrar sakta, så småningom startar motorn – eller inte. Detta kan innebära att din generator inte laddar batteriet ordentligt. Om du också börjar uppleva att elsystemet beter sig konstigt, vänligen stanna till närmaste serviceverkstad. Din bil kan vara nära ett urladdat batteri.


Låt oss granska: Allt ovanstående händer när batteriet inte tar emot  laddning (på grund av en felaktig generator). Ditt batteri kommer att laddas ur. När det töms helt… ja, vi vet alla vad som händer härnäst: en stående bil. Och varken du eller vi vill att du ska gå igenom det.

 

Rätt Del

Vi hjälper dig välja rätt del

Chat-Support

Måndag - Torsdag: 9:00-16:00

Hitta snabbt

delar till din bil

Låga Priser

Prispressaren på nätet

Denna sida använder cookies, genom att forsätta surfa godkänner du detta.